Takaisin listaukseen

Taloyhtiön linjasaneeraus suunnittelusta toteutukseen

Mikäli taloyhtiössä suunnitellaan putkiremonttia eli linjasaneerausta, kannattaa sekä taloyhtiön hallituksen, osakkeiden omistajien kuin asukkaidenkin tutustua putkiremonttin lainalaisuuksiin. Linjasaneeraus on varsin suoraviivainen, vaikkakin monivaiheinen prosessi, joka etenee samoja suuntaviivoja pitkin jokaisessa kohteessa.

taloyhtiön linjasaneeraus

Taloyhtiön linjasaneeraus eli putkiremontti tarkoittaa kiinteistön vesi- ja viemäriputkien uusimista. Usein linjasaneerauksen yhteydessä päivitetään myös kinteistön sähköverkko, ja uusitaan kylpyhuoneen pinnat. Putkiremontti taloyhtiössä antaa myös hyvän tilaisuuden kunnostaa kiinteistön muitakin järjestelmiä, kuten patteriverkostoa, ilmanvaihtoa ja salaojitusta.

Taloyhtiön putket on uusittava ennemmin tai myöhemmin 

Taloyhtiön vesijohto- ja viemäriputkistot eivät kestä ikuisesti, vaan niiden käyttöikä on noin 40–60 vuotta. Tämän jälkeen putket on päivitettävä, jotta asuminen on turvallista ja mielekästä. Putkiston kuntoon vaikuttaa esimerkiksi valittu putkien materiaali ja taloyhtiön käyttämän veden laatu. Linjasaneeraus taloyhtiössä kannattaa suorittaa vielä kun putket ovat kunnossa, sillä yksikin vesivahinko voi tehdä vahinkoja, joiden korjaaminen olisi taloyhtiön putkiremonttia kalliimpaa.

Monia tapoja toteuttaa putkiremontti

Linjasaneeraus voidaan nykyään toteuttaa useammalla eri tavalla, joista kaksi tapaa ovat suosituimpia tällä hetkellä. Vanhat vesi- ja viemäriputket voi linjasaneerauksessa perinteisen tavan mukaisesti vaihtaa täysin uusiin, tai vanhat vesi- ja viemäriputket voi sukittaa. Tai sitten voidaan tehdä näiden kahden yhdistelmänä niin sanottu hybridiremontti, jolloin näkyvissä olevat putket uusitaan, ja rakenteissa menevät sukitetaan. 

Valittava remonttitapa riippuu taloyhtiön hallituksesta ja isännöitsijöistä, mutta myös osakkaista. Osakkailla on oikeus tuoda näkemyksensä esiin taloyhtiön tehdessä päätöstä linjasaneerauksesta. Osakkaiden kannattaa käydä yhtiökokouksissa keskustelemassa tulevasta putkiremontista, sen vaikutuksista asumiseen, remontin kestosta ja hinnasta.

Taloyhtiön linjasaneerauksen hinta

Linjasaneerauksen hinta taloyhtiössä on aina tapauskohtainen. Koska linjasaneerauksen yhteydessä on mahdollista toteuttaa myös muita aiemmin käsiteltyjä korjauksia ja parannuksia kiinteistöön, yleismaallista hintaa on vaikea sanoa, ja eri taloyhtiöden kustannusten vertailu ei tästä syystä ole mielekästä. Putkiremontin niin sanottuun neliöhintaan vaikuttaa myös kiinteistön asuinhuoneistojen keskipinta-ala: remontin hinta per neliö kasvaa sitä mukaa, mitä pienempi on asuinhuoneistojen keskipinta-ala.

MISTÄ LÖYDÄN PARHAITEN SOPIVIMMAN URAKOITSIJAN ITSELLENI?

Remonttilinkin kautta saat helposti useamman tarjouksen alueesi ammattilaisilta mm. taloyhtiön linjasaneeraukseen.

Saat kauttamme useita tarjouksia helposti, nopeasti ja luotettavasti. Tarjouspyynnön jättäminen palvelussamme on täysin maksutonta eikä sido sinua mihinkään. Tarjouspyyntösi näkee vain hyväksyntämme saaneet urakoitsijat, joiden taustat ja rekisteritiedot olemme huolellisesti tarkistaneet.

Saatuja tarjouksia on helppo verrata, ja palvelumme auttaa remontin suunnittelussa ja toteutuksessa.

Jätä tarjouspyyntö painamalla tästä!