Takaisin listaukseen

Viemärisukitus on nykyaikainen tapa saneerata viemäriputket

Omakoti- tai rivitalon valuraudasta valmistetut viemäriputkien käyttöikä on mm. käyttöasteesta ja maaperästä riippuen noin 30-40 vuotta. Tämän jälkeen putkivaurion ja sitä myötä vesivahingon riski kasvaa putken kunnon hiipuessa käyttövuosien täyttyessä. Vesivahinko voi tapahtua myös, vaikka viemäriputket eivät vielä olisikaan käyttöikänsä lopulla: tukos putkistossa tai pieni hiusmurtuma voi altistaa viemäriputket vauriolle. 

Viemäriverkosto kaipaa huoltoa ja ylläpitoa, siinä missä kodin muutkin osa-alueet. Viemärisukitus on nykyaikainen ratkaisu viemäreiden kunnosta huolehtimiseen.

viemäriputki

Mitä viemärisukitus käytännössä tarkoittaa?

Viemärisukituksella tarkoitetaan toimenpidettä, jossa vanhat, valurautaiset viemäriputket saneerataan sisältä päin epoksisukalla, joka kuivuessaan muuttuu kovaksi muoviputkeksi. Tällöin vanhoja putkija ei tarvitse purkaa esille ja ottaa pois maasta uusien tieltä, vaan uudet putket voidaan asentaa kätevästi ja edullisesti niiden sisälle.

Viemärisukitus aloitetaan poistamalla kodin kiinteät vesikalusteet, kuten wc-pöntöt. Putket huuhdellaan huolellisesti, jonka jälkeen ne kuvataan kunnon kartoittamiseksi. Mikäli kuntotarkastus antaa aihetta tehdä saneeraustoimenpiteitä, aloitetaan varsinainen sukitus. Tällöin epoksinen sukka asennetaan paineilmaa hyödyntäen valurautaisen putken sisälle. Sukka kovettuu valurautaisen putken sisäpinnoille tukkien halkeamat, painaumat ja reiät. 

Kun putkisto sukitettu kauttaaltaan, tarkastetaan työn jälki kuvaamalla putkisto, ja kaiken näyttäessä hyvältä, asennetaan vesikalusteet takaisin omille paikoilleen.

Mitä hyötyä viemärisukituksesta on verrattuna perinteiseen viemäriremonttiin?

Verrattuna perinteiseen remonttiin, viemärisukitus on reilusti edullisempi vaihtoehto. Koska vanhoja putkia ei tarvitse purkaa, säästyy remontin tilaajalta kuin myös remontin suorittajalta työtunteja, materiaalia sekä jätemaksuja. 

Perinteinen putkiremontti, jossa korvataan vanhat putket uusilla, voi kestää 4-10 viikkoa. Sukittamalla viemärit saneeraus ei kestä edes viikkoa, minkä lisäksi sukittamisen ajaksi kohteesta ei tarvitse muuttaa evakkoon.

Sekä sukitetut viemäriputket että täysin uusitut putket kestävät seuraavat 50 vuotta. Sukittamalla voidaan poistaa huolet ruostumisesta tai epäpuhtauksien keräämisestä. 

Kuinka paljon viemäreiden sukitus maksaa?

Viemärisukituksen hinta muodostuu uusittavan putkiston koosta, sen haarojen lukumäärästä, sekä mahdollisesti remontin yhteydessä uusittavien kiintokalusteiden tai laitteiden laadusta ja lukumäärästä. 

Omakotitaloissa sukituksen hinta on usein väliltä 15 000 euroa – 30 000 euroa.

Mistä löydän parhaiten sopivimman urakoitsijan itselleni?

Remonttilinkin kautta saat helposti useamman tarjouksen alueesi ammattilaisilta mm. viemärin sukitukseen sekä kuvaamiseen.

Saat kauttamme useita tarjouksia helposti, nopeasti ja luotettavasti. Tarjouspyynnön jättäminen palvelussamme on täysin maksutonta eikä sido sinua mihinkään. Tarjouspyyntösi näkee vain hyväksyntämme saaneet urakoitsijat, joiden taustat ja rekisteritiedot olemme huolellisesti tarkistaneet.

Jätä tarjouspyyntö painamalla tästä!