Takaisin listaukseen

Takan muuraus on vaihtoehto teolliselle valmistakalle

Takkoja on saatavilla useissa malleissa, materiaaleissa, väreissä ja kokoluokissa. Vaikka tehdasvalmisteiset, teolliset takat ovat yleistyneet kuluneina vuosina, ovat perinteiset muuratut tulisijat yhä suosittu ja järkevä vaihtoehto niin omakotitalojen kuin vapaa-ajan asuntojenkin varusteluun.

muurattu takka websafe 1000x668

Jokainen muurattu takka on uniikki, asiakkaan toiveiden mukaan räätälöity tulisijaratkaisu, jollaista ei toisella ole. Valmistakka on usein katalogiratkaisu, joka ei välttämättä sovellu täysin jokaiseen kotiin tai mökkiin, jolloin paikan päällä muurattava takka on erinomainen valinta. Kun tulisija suunnitellaan asiakkaan ja tämän kiinteistön tarpeita varten, saadaan varmasti rakennettua tarkoituksen mukainen tulisija.

Miksi varustaa oma koti tai vapaa-ajan asunto muuratulla tulisijalla?

Muurattu takkaa varaa reilusti enemmän lämpöä verrattuna valmistakkaan, ja luovuttaa tätä varattua lämpöä valmistakkaa pidempään. Energiatehokkuuden kannalta katsottuna on tärkeää, että takan lämpö pystytään käyttämään tehokkaasti hyväksi ja että luovutusteho on tasainen. Nyrkkisääntönä onkin, että mitä raskaampi tulisija, sitä kauemmin ja tasaisemmin se luovuttaa lämpöä.

Jo aiemmin mainittiinkin, että paikalla muurattu tulisija on suunniteltu ja tehty juuri sinulle. Se on ammattilaisen tekemä käsityötaidonnäyte, eikä toista samanlaista olekaan.

Toki muurattu tulisija tuo myös helpotusta lämmityskuluihin ja nostaa kodin omavaraisuusastetta. Muurattu takka pitää asunnon lämpimänä kaikissa olosuhteissa, etkä ole riippuvainen esimerkiksi sähkön jakelusta tai hinnasta.

Kuinka pääsen alkuun muuratun takan suunnittelussa ja hankinnassa?

Yksilöllisen, muuratun tulisijan suurin etu on räätälöitävyys. Kannattaakin ehdottomasti hyödyntää takka- tai uunimuurarin asiantuntijuutta jo uuden talon tai remontin suunnitteluvaiheessa. Takan voi suunnitella joko esimerkiksi tunnelma tai ruoanlaitto edellä, mutta myös takan tyyliin ja polttopuiden säilytysratkaisuihin saat apua alueesi ammattilaiselta. Muurari auttaa myös hormin kanssa.

Mistä muuratun tulisijan hinta koostuu?

Muuratun takan koko, takassa käytettävät pinnoitusmateriaalit ja valitut luukut vaikuttavat merkittävästi muuratun tulisijan hintaan. Takan muurauksessa - kuten muissakin urakoissa - kannattaa hinnan lisäksi tarjouspyyntövaiheessa etsiä myös työn laatua sekä tekijää, jonka aikataulut sopivat tilaajan aikataulujen kanssa yksiin.

Mistä löydän parhaiten sopivimman muurarin itselleni?

Remonttilinkin kautta saat helposti useamman tarjouksen alueesi ammattilaisilta mm. muuratun tulisijan toteutukseen.

Saat kauttamme useita tarjouksia helposti, nopeasti ja luotettavasti. Tarjouspyynnön jättäminen palvelussamme on täysin maksutonta eikä sido sinua mihinkään. Tarjouspyyntösi näkee vain hyväksyntämme saaneet urakoitsijat, joiden taustat ja rekisteritiedot olemme huolellisesti tarkistaneet.

Saatuja tarjouksia on helppo verrata, ja palvelumme auttaa remontin suunnittelussa ja toteutuksessa.

Jätä tarjouspyyntö painamalla tästä!