Takaisin listaukseen

Salaojaremontti taloyhtiöön

Talon suojaaminen maaperästä tulevalta kosteudelta on tärkeää siinä missä katon avulla suojaudutaan taivaalta tulevasta vedestä. Kosteus kivijalassa ei ole hyväksi talolle, ja kellarillisissa taloissa se vasta ikävää onkin. Rakennuksen perustuksista kosteus nousee kapillaarisesti ylös kohti rakenteita lahottaen rakenteita samalla muodostaen erilaisia sieni- ja homekasvustoja, jotka ovat haitaksi sisäilmalle ja sitä myötä asukkaille.

Salaojien tehtävänä on pitää talon kivijalka kuivana, jotta kapillaarista nousua ei pääse tapahtumaan. Salaojaremontti on yksi kiinteistön perushuolloista, aivan kuten katto- tai putkiremonttikin. Ja aivan kuten katto- ja putkiremonteissa, salaojitukset kannattaa päivittää ennen kuin vahinko pääsee tapahtumaan

Salaojaremontista lisäarvoa taloyhtölle

Mikäli talo on rakennettu 2000-luvulla, löytynee salaojien tarkastusluukkuja, joiden avulla salaojajärjestelmän kuntoa on helppo seurata. Mikäli kohde on iäkkäämpi ja näkyvissä on pelkästään purkukaivo, on salaojituksen kuntoa mahdoton tarkastaa ilman perusteellista kuntotarkastusta.

Ennen 1995 valmistuneissa taloissa on poikkeuksetta alkuperäiset salaojat, jotka ajan saatossa ovat tukkeutuneet kasvien juurilla ja hienolla maa-aineksella. Tällöin rakennetuille taloille on tyypillistä, että salaojan tarkastuskaivoja ei asennettu ja näin salaojien huoltotoimet ovat käytännössä mahdottomia. Harjakattoisissa taloissa kattovedet laskevat syöksytorvea pitkin jääden kuormittamaan perustusta. 

cat-2579431_1920

Usein kartoitetaan myös sadevesijärjestelmän kunto

Hyvin usein lähdettäessä tekemään salaojaremonttia, haluaa remontin tilaaja päivittää myös kiinteistön sadevesijärjestelmän. Tällöin sadevedet ohjataan salaojituksen kaivoon, kivijalkaa suojataan patolevyillä ja tehdyt kaivannot täytetään sepelillä kapillaarinousun katkaisemiseksi. Sadevesijärjestelmään kuuluvat tarvittaessa myös piha-alueen sadevesikaivot.

Salaoja- ja sadevesiremontin tärkein tehtävä on pitää talon perustukset kuivana. Kuivat perustukset eivät nosta kosteutta rakenteisiin. Näin turvataan terveellinen sisäilma sekä asuntojen arvon säilyminen. 

Mistä löydän parhaiten sopivimman urakoitsijan taloyhtiölleni?

Remonttilinkin kautta saat helposti useamman tarjouksen alueesi ammattilaisilta myös salaojaremonttiin. 

Saat kauttamme useita tarjouksia helposti, nopeasti ja luotettavasti. Tarjouspyynnön jättäminen palvelussamme on täysin maksutonta eikä sido sinua mihinkään. Tarjouspyyntösi näkee vain hyväksyntämme saaneet urakoitsijat, joiden taustat ja rekisteritiedot olemme huolellisesti tarkistaneet.

Saatuja tarjouksia on helppo verrata, ja palvelumme auttaa remontin suunnittelussa ja toteutuksessa.

Jätä tarjouspyyntö painamalla tästä!