Takaisin listaukseen

Pihan maisemointi, suunnittelu ja toteutus - näin pääset alkuun

Piha jolla talon asukkaat viihtyvät on tärkeä osa toimivaa kotia, ja antaa viimeisen silauksen kodille. Monesti uudiskohteissa näkee tehtävän pihan maisemoinnin viimeisenä hyvin minimalistisella budjetilla. Mutta jos talon rakentaminen, pihan maisemointi pengerryksineen, istutuksineen, piharakennuksineen kuin valaistuksineen toteutetaan toisiaan täydentävänä kokonaisuutena, syntyy kerralla kestävä ratkaisu. Tämä myös säästää pitkällä tähtäimellä selvää rahaa, sillä jälkien korjaamiseen ja vanhan purkamiseen ei tarvitse käyttää resursseja.

pihan maisemointi 800x536

Turhan paljon näkee pihoja, joissa asutulta vaikuttavaa rakennusta ympäröi rakennustyömaa, jota asukkaat nimittävät pihaksi. Tämä rakennustyömää raivataan ennen pitkää, ja piha luodaan vain kylvämällä koko tontin mittainen nurmikko.

Suunnittele rakennukset ja pihan maisemointi yhtä aikaa

Paras tulos uuden kodin rakentamisessa ja pihan maisemoinnissa syntyy, kun rakennukset ja pihan maisemointi suunnitellaan ja toteutetaan yhtä aikaa. Tässä syntyy myös rahallista etua, sillä pihatöissä voidaan hyödyntää työmaalla jo olevia koneita ja ammattilaisia.

Hyvin suunniteltu piha joka maisemoidaan ja toteutetaan pihasuunnitelman mukaisesti nostaa kiinteistön arvoa: pihan suunnitteluun ja rakentamiseen laitetut eurot nostavat kiinteistön arvoa sijoitettua rahamäärää enemmän. Kun pihasta vielä pidetään huolta, pysyy rakennuksen jälleenmyyntiarvo korkealla

Pihasuunnittelua sekä pihan maisemointia tarjoavat ammattikorkeakouluista maisemasuunnittelun koulutusohjelmasta valmistuneet hortonomit, puutarhaopistoista valmistuneet suunnitteluhortonomit sekä Teknillisestä korkeakoulusta valmistuneet maisema-arkkitehdit. Maisemoinnin suunnittelijoita ja toteuttajia löydät helposti alueeltasi Remonttilinkin kautta.

Kuinka alkuun pihan maisemoinnissa ja suunnittelussa?

Aluksi ennen tarjouspyynnön jättämistä mieti, kuinka paljon haluat käyttää maisemoijan tai pihasuunnittelijan palveluja. Vähimmillään pihasuunnittelun ammattilainen laatii vain ehdotusksen tontin tilankäytöstä, mutta hyvin usein maisemointisuunnitelmaan halutaan myös ohjeet hankittavista kasvilajeista ja pihan pintamateriaaleista.

Pihasuunnitelma voi olla konsultointi, luonnossuunnitelma tai yleissuunnitelma. Yleissuunnitelmaa voidaan erikseen sovittaessa täydentää istutussuunnitelmalla, määrälaskelmilla, yksittäisillä detaljisuunnitelmilla, hoitosuunnitelmilla sekä kustannusarviolla.

Luonnossuunnitelma on karkea suunnitelma tulevasta pihasta. Se sisältää pihan toimintojen sijoittelun, hahmotelmat kasvialueista, kovien pinnoitteiden ja rakenteiden sijoittelun ja esimerkkipoimintoja materiaalivalintojen tueksi. Luonnossuunnitelma on hyvä valinta, kun haluat tehdä pihan toteutuksen itse.

Yleissuunnitelma on tarkempi suunnittelupalvelu, jossa luonnossuunitelman karkeat sijoitukset muuttuvat tarkoiksi ja toiminnallisuuksiin kiinnitetään erityistä huomiota. Jos ajatuksissa on tehdä pihan urakointi ulkopuolisella toimijalla, tarkempi suunnitelma antaa hyvät raamit tehdä tarjouspyyntö siten, että saat toimitukseltaan toisiaan vastaavia ja vertailukelpoisia tarjouksia.

Maisemointi- tai pihasuunnitelmaa varten tarvitaan kohteen tarkka pohjakartta, josta ilmenee tontin rakennukset ja muut pysyvät rakenteet. Esimerkiksi asemapiirros on oikein hyvä tähän. 

MISTÄ LÖYDÄN PARHAITEN SOPIVIMMAN HIRSIRAKENTAJAN ITSELLENI?

Remonttilinkin kautta saat helposti useamman tarjouksen alueesi ammattilaisilta mm. maisemointiin ja pihasuunnitteluun.

Saat kauttamme useita tarjouksia helposti, nopeasti ja luotettavasti. Tarjouspyynnön jättäminen palvelussamme on täysin maksutonta eikä sido sinua mihinkään. Tarjouspyyntösi näkee vain hyväksyntämme saaneet urakoitsijat, joiden taustat ja rekisteritiedot olemme huolellisesti tarkistaneet.

Jätä tarjouspyyntö painamalla tästä!