Takaisin listaukseen

Peltikatto kuntoon maalaamalla

Aiemmin kerroimme tiilikaton pinnoituksesta. Tällä kertaa tutustumme toisen yleisen katto tyypin eli peltikaton maalaukseen. Seuraavassa kirjoituksessa selviää, millaisia työvaiheita peltikaton maalaukseen liittyy ja miksi se kannattaa suorittaa. Lopussa selviää myös, mistä ja miten löydät ammattilaisen tähänkin urakkaan. 

Vanha peltikatto muuttuu ikääntyessään epäsiistiksi, kun sen pinta haalistuu ja kiilto katoaa. Auringon polttamisen seurauksena on voinut jopa vaihtaa väriä. Usein esimerkiksi alunperin ruskea peltikatto voi vaikuttaa vihertävältä. Jos peltikatto on muuten ehjä, ilmeen kohentamiseen riittää kunnon huolto ja uusi maalipinta. 

Milloin peltikatto on syytä maalata?

Peltikattoa ei kannata jättää pelkästään sään armoille. Kattoremontit ovat kalliita ja siksi katosta kannattaa huolehtia säännöllisesti. 

Normaalisti täysin uuden tai remontoidun talon peltikatto tulee maalata noin 2-5 vuoden jälkeen katon asennuksesta. Toki tähän vaikuttavat ennen kaikkea säästä seurannut kulutus. Uutta maalaamatonta peltikattoa ei kannata siis maalata heti asennuksen jälkeen, koska peltikaton pitää hapettua, koska maali vaatii tarttumapinnan. 

Jotta maalipinta suojaa tehokkaasti kattoasi myös tulevaisuudessa vuoden ympäri, vaatii se huoltoa. Jos kyseessä on maalattu peltikatto tulee huoltomaalata noin kymmenen vuoden välein. 

Vaikka katon maalipinta vaikuttaisi vielä olevan kohtalaisen hyvässä kunnossa, kannattaa katto huoltaa säännöllisesti. Maalipinnan tärkein tehtävä on suojata kattoasi sään rasituksilta. Ajan myötä maalipintaan tulee mikrohalkeamia, ja kattopelti altistuu korroosiolle.

Katon maalaus on merkittävästi pienempi ja helpompi työ sekä lopputulos parempi, mikäli maalipinta ei ole vielä alkanut hilseillä. Mikäli epäilet kattosi kuntoa, kannattaa pyytää kuntotarkastukseen alan ammattilainen. 

sheet-metal-roof-1325466_1280

Peltikaton maalaamisen työvaiheet

Kuten tiilikaton pinnoituksessa, tulee myös peltikatto pestä ennen maalaamista. Ennen pesua kuitenkin peltipinnasta tarkistetaan mahdolliset ruostevauriot ja vuotokohdat. Ruostevauriot puhdistetaan ja reiät paikataan kuhunkin kohteeseen ja tilanteeseen sopivalla menetelmällä.

Peltikaton pesu on tärkein vaihe ja se on syytä tehdä huolella, jotta lopputulos on onnistunut. Pesun yhteydessä käytetään tähän toimenpiteeseen tarkoitettua katon pesuainetta. Markkinoilta löytyy useita hyviä vaihtoehtoja sopivaksi pesuaineeksi. Pesun yhteydessä tärkeä huomioida, ettei pesuainejäämiä jää peltipinnoille ja täten estä maalin imeytymistä.

Mikäli kyseessä on aiemmin maalatun katon huoltomaalaus, riittää tällöin yksi maalauskerta. Maalaamattomat peltikatot yleensä pohjamaalataan ennen pintamaalausta. Nykyisin uusimmat ammattikäyttöön suunnitellut teollisuusmaalit voidaan maalata myös ilman pohjamaalausta. Näissä kannattaa kuitenkin konsultoida ammattilaista. 

Itse maalaus voidaan toteuttaa, joko pensselillä tai ruiskulla. Kaltevuus on kuitenkin hyvä huomioida, jottei maali pääse valumaan. Usein jyrkemmissä katoissa suositaankin kahta ohuempaa kerrosta. Koska katon maalauksella voidaan tehdä suuriakin säästöjä, kannattaa kääntyä ammattilaisen apuun myös peltikaton maalauksen osalta. Heillä on kokemusta erityyppisistä peltikatoista sekä välineet työn turvallisen ja onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi. 

kattoremontti

Mistä löydän tekijän peltikaton maalaukseen?

Remonttilinkin kautta saat helposti useamman tarjouksen alueesi ammattilaisilta myös silloin, kun kaipaat apua peltikaton maalaukseen. Oli kyseessä sitten omakotitalo tai taloyhtiö. 

Saat kauttamme useita tarjouksia helposti, nopeasti ja luotettavasti. Tarjouspyynnön jättäminen palvelussamme on täysin maksutonta eikä sido sinua mihinkään. Tarjouspyyntösi näkee vain hyväksyntämme saaneet urakoitsijat, joiden taustat ja rekisteritiedot olemme huolellisesti tarkistaneet.

Saatuja yhteydenottoja ammattilaisilta on helppo verrata, ja palvelumme auttaa remontin suunnittelussa ja toteutuksessa.

Pääset jättämään työpyynnön painamalla tästä!