Takaisin listaukseen

Mikrosementti - pinnat helposti uusiksi

Viime vuosina sisustusohjelmissa on pinnoitettu kohteita uuteen ilmeeseen edullisesti ja nopealla aikataululla. Tyylin vaihtaminen esimerkiksi kylpyhuoneessa tuo piristystä arkeen. Tuotteena näissä tapauksissa on usein käytetty mikrosementtiä. 

Tällä kertaa lähdemme tutustumaan uuteen remontoinnin "ihme tuotteeseen" eli mikrosementtiin. Mikäli olet ajatellut pintaremonttia pienemmillä kuluilla, mutta persoonallisella ilmeellä, kannattaa tämä blogikirjoitus lukea. Samalla saat myös selville, mistä löydät ammattilaisen suorittamaan remontin juuri sinun toiveidesi ja aikataulun mukaan helpoiten. 

Millaisesta tuotteesta oikein on kyse? 

Tuotteena mikrosementti on akryylisementtipinnoite, jolla saadaan tehtyä elävän näköistä pintaa, mikä tuntuu sileälle ja tasaiselle. Mikrosementtiä käytettäessä voidaan elävyyden määrää vaihdella asiakkaan toiveiden ja kohteen mukaan, mutta aina mikrosementtipinta on elävä eikä yksivärinen. 

Pinnoitteena mikrosementti on hyvin moneen taipuva. Pinnasta saadaan tehtyä yhdellä tuotteella kestävä, elävän ja moniulotteisen näköinen, mutta helposti puhtaana pidettävä. Betoniin verrattaessa on saatu karsittua pois sen heikkoudet, vaikka esimerkiksi kovuudessa ei jouduta tinkimään yhtään. Mikrosementti ei myöskään pääse lohkeilemaan perinteisen betonin tapaan ja sen valmis pinta on lämmin ja miellyttävä jalalle.

Mikrosementin lopulliseen pintaan päästään vaikuttamaan hyvin yksilöllisesti ja tapauskohtaisesti. Lopullisen tuloksen sopivuuteen voidaan vaikuttaa sekoittaa eri värejä, tehdä tasaista tai kirjavaa pintaa. Jokaisessa mikrsosementtityössä näkyy jokaisen tekijän oma kädenjälki ja asiakkaan henkilökohtaiset toiveet. Näin jokaisesta kohteesta tulee täysin uniikki, jota ei varmasti tule naapurilla tai ystävillä vastaan.

Koska kyse on levitettävästä tuotteesta, on pinta tällöin saumaton ja helposti puhtaana pidettävä. Mikrosementti saadaan tarttumaan lähes kaikkiin pintoihin ja se kestää myös hyvin kulutusta. Pinnoite sopii tarttuvuutensa puolesta moniin eri paikkoihin, mutta eniten sitä käytetään kylpyhuoneissa ja tehosteseinissä. Mikrosementin iso etu on se voidaan asentaa suoraan vanhan pinnan päälle, ilman suuria purkutöitä.

jared-rice-PibraWHb4h8-unsplash

Miksi valita mikrosementti? 

Kuten aiemmin tulikin ilmi on mikrosementti tyylikäs ja saumaton pinnoite, mikä pystytään asentamaan suoraan vanhan pinnan päälle ilman aikaa vieviä ja työläitä purkutöitä. Mikrosementin puolesta puhuvat myös seuraavat ominaisuudet kestävyys, helppohoitoisuus ja uniikki ilme.

Mikrosementti voidaan asentaa sekä lattia- tai seinäpinnoille, kuin myös muille koville liikkumattomille pinnoille. Mikrosementti on siis monikäyttöinen ja soveltuukin käytettäväksi niin kuiviin kuin kosteisiinkin tiloihin. Käytännössä vain mielikuvitus on rajana sen hyödyntämisessä. Koska usein työläitä ja kalliita purkutöitä ei tarvita, jää se myös hinnaltaan edullisemmaksi  täysremontista, joten kustannuksissa säästää huomattavasti, ajasta ja vaivasta puhumattakaan. 

Yleisimmin mikrosementöintiin liittyvät ongelmat johtuvat huonosta tuotteesta tai huonosta asennuksesta. Tämän seurauksena kannattaakin turvautua ammattilaisen apuun.

Mikrosementissä pinta on kivenkova, mutta materiaalina se on kuitenkin joustava. Tämä yhdistelmä tekee mikrosementistä erinomaisesti kulutusta kestävän. Pinnasta tulee likaa hylkivä ja se on tällöin saumattomuuteen yhdistettynä erittäin helppohoitoinen. Mikrosementti antaa myös hyvin kitkaa pinnan ja jalan väliin, jolloin on turvallisempaa liikkua märässä kylpyhuoneessa.

Miten mikrosementti asennetaan? 

Mikrosementin asentaminen on tehty ketterämmäksi muihin pintamateriaaleihin nähden. Se voidaan asentaa vanhan pinnan päälle levittämällä. Näin usein työläs purkuvaihe saadaan karsittua pois. Lopputuloksesta tulee saumaton ja kestävä pinnoite. Kuten kaikessa rakentamisessa, myös mikrosementoinnissa pohjatyöt vaikuttavat suuresti lopputulokseen.

Kun mikrosementti asennetaan vanhan laatan päälle, on tärkeää tarkistaa kaikkien laattojen olevan kunnolla kiinni. Jos laatoituksen seassa on taustastaan irronneita kopolaattoja, tulee ne kiinnittää ennen mikrosementin asennusta. Näin varmistetaan pohjan liikkumattomuus ja vältetään liikkumisesta mahdollisesti aiheutuvat murtumat. Työstettävän pohjan tulisi olla täysin puhdas ennen tasoitetöiden aloittamista. 

Huolellisesti tehtyjen pohjatöiden jälkeen pinnat tasoitetaan kahteen tai kolmeen kertaan, kohteesta riippuen. Tasoitteen annetaan huolellisesti kuivua jokaisen kerroksen jälkeen. Usein tasoitekerrosten välissä tehdään hionnat ennen seuraavaa kerrosta, tasaisen lopputuloksen saamiseksi. Vanhan laattakuvion säilyttäminen myös mahdollista.

Valmiin tasoitetun pinnan päälle asennetaan mikrosementti. Mikrosementtikerroksia tulee yleisimmin neljästä viiteen. Mikrosementtiä levitetään hyvin ohuina kerroksina., mitkä vaikuttavat suuresti mikrosementin lopulliseen kestävyyteen. Viimeisen mikrosementtikerroksen asennuksen jälkeen vuorossa ovat vielä viimeistelyt, suojien poistot, hionta ja lakkaus. 

Mistä varmistan onnistuneen mikrosementoinnin?

Remonttilinkin kautta saat helposti useamman tarjouksen alueesi ammattilaisilta myös silloin, kun kaipaat apua mikrosementointiin liittyen. Oli kyseessä sitten omakotitalo tai taloyhtiö. 

Saat kauttamme useita tarjouksia helposti, nopeasti ja luotettavasti. Tarjouspyynnön jättäminen palvelussamme on täysin maksutonta eikä sido sinua mihinkään. Tarjouspyyntösi näkee vain hyväksyntämme saaneet urakoitsijat, joiden taustat ja rekisteritiedot olemme huolellisesti tarkistaneet.

Saatuja tarjouksia on helppo verrata, ja palvelumme auttaa remontin suunnittelussa ja toteutuksessa.

Jätä tarjouspyyntö painamalla tästä!