Takaisin listaukseen

Lämpöverkon uusiminen näkyy suoraan energialaskussa

Jos omakotitalosi lämpöverkon ikä ylittää 25 vuotta, on syytä aloittaa oman omakotitalon lämpöverkkoremontin suunnittelu. Näin varmistat, että kotisi lämmitys toimii tasaisesti ja varmasti ympäri vuoden. Kun lämpöverkko on kunnossa, on kotisi taatusti lämmin myös talvella ja lämmönjako toimii oikein jokaisessa huoneessa. Lämpöverkkoa remontoimalla pienennät merkittävästi myös vesivahingon riskiä: vanhat ja vuotavat putket ovat riski, joka kannattaa hoitaa kuntoon.

patterit ja sohva ja kukkia

Milloin omakotitalon lämpöverkko kannattaa uusia?

Vanhojen lämmitysputkien käyttöikä on noin 30 vuotta, ja 25 vuoden iässä niiden kunto heikkenee jo merkittävästi. Metalliset putket voivat ruostua, ja veden korkea lämpötila pitää putket jatkuvassa rasituksessa. Mikäli lämpövesiputki pääsee hajoamaan, seurauksena voi olla lievä tai vakava vesivuoto ja kosteusvaurio. Mikäli katsotaan, että onnettomuus johtui asukkaan tai kiinteistön haltijan huolimattomuudesta, vakuutusyhtiö ei välttämättä korvaa vahinkoja.

Lämpöverkkoremontin kesto ja työvaiheet

Lämpöverkkoremontti kestää tavallisimmin kolmesta viiten työpäivää, riippuen kohteen koosta ja rakennusmateriaaleista. Asumiseen remontti ei vaikuta yleensä ollenkaan. 

Lämmitysputkiston uusiminen aloitetaan aina kartoituksella, jossa tarkastetaan järjestelmän nykyinen kunto. Tämän jälkeen uusi järjestelmä suunnitellaan kohteeseen sopivaksi, jonka jälkeen se toteutetaan suunnitelman mukaisesti. Lopuksi tarkastetaan että kaikki on tehty hyvän rakennustavan mukaisesti, ja kohde luovutetaan asiakkaalle.

Vanhat putket talon rakenteista voidaan purkaa, tai vaihtoehtoisesti vanha putkisto voidaan imeä tyhjäksi, jonka jälkeen putkien päät tulpataan ja tiivistetään. Tällöin purkutöiltä voidaan välttyä kokonaan.

Lämpöverkkoremontin yhteydessä kannattaa myös tarkistaa lämpöpattereiden kunto ja tarvittaessa vaihtaa ne uusiin. Vanhat lämpöpatterit ovat alttiita vesivahingolle siinä missä putketkin, ja uudet lämpöpatterit ovat energiatehokkaampia kuin vanhat.

Lämpöverkkoremontin hyödyt

  • Sähkölämmitteinen vesikiertoinen lämmitys remontin jälkeen kuten kuuluukin, jolloin talo pysyy lämpimämpänä
  • Sähkönkulutus laskee, jolloin säästät energialaskulla
  • Lämmönjako toimii tasaisesti
  • Vesivahingon riski poistuu
  • Asunnon arvo nousee

MISTÄ LÖYDÄN PARHAITEN SOPIVIMMAN URAKOITSIJAN ITSELLENI?

Remonttilinkin kautta saat helposti useamman tarjouksen alueesi ammattilaisilta mm. omakotitalon lämpöverkon uusimiseen.

Saat kauttamme useita tarjouksia helposti, nopeasti ja luotettavasti. Tarjouspyynnön jättäminen palvelussamme on täysin maksutonta eikä sido sinua mihinkään. Tarjouspyyntösi näkee vain hyväksyntämme saaneet urakoitsijat, joiden taustat ja rekisteritiedot olemme huolellisesti tarkistaneet.

Jätä tarjouspyyntö painamalla tästä!