Takaisin listaukseen

Kesämökki tai vapaa-ajan asunto kesäksi kuntoon

Miltä tuntuisi saapua ensi keväänä valmiiksi remontoidulle mökille? Kaikki viime kesänä havaitut puutteet tai edes osa niistä olisi korjattu. Remontti olisi jo hyvissä ajoin ennen juhannusta valmiiksi tehtynä. 

Tällä kertaa kerromme, mitä tarkistaa tyhjillään talvehtineella vapaa-ajan asunnolla keväällä sekä millaisia remontteja voidaan tehdä kesäsesongin ulkopuolella. Saat myös vinkkejä kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen remonttiin liittyen ja ratkaisun, mistä löydät luotettavan urakoitsijan urakkaasi. 

Mitä tarkistaa talven jälkeen kesämökille?

Jos mökki tai vapaa-ajan asunto on talven yli tyhjillään on hyvä tarkistaa sen kunto. Syksyn ja talven myrskyt ovat voineet vaikuttaa mökin kuntoon, joten seuraavassa vähän muistilistaa. 

Tärkeintä on tarkistaa katon kunto, mahdollisten lumen aiheuttamien vaurioiden varalta. Myös maalaustöiden tarve kannattaa kartoittaa, onko tarvetta ulkoseinien, sisätilojen tai varaston maalaukselle. Mökin talvehtiessa itsekseen myös putkien tarkistus on hyvä tehdä huolella, sekä tarkistaa kaivon kunto. Myös muita tarkistuksen kohteita ovat laituri ja sauna se sähköjohtojen kunto on hyvä tarkistaa jo ihan turvallisuus syistäkin. 

house-2151102_1280

Mökin remontointi sesongin ulkopuolella on yleistymässä

Suomessa rakennetaan ja remontoidaan koteja ympäri vuoden, satoi tai paistoi. Oletko ajatellut miksi sama ei toimisi kesämökin tai vapaa-ajan asunnon kohdalla? Kun aihetta pohditaan tarkemmin, on oikeastaan järkevämpää remontoida erityisesti vapaa-ajan asunto nimenomaan talvella tai keväällä, sillä mökkihän on suuren osan vuodesta tyhjillään.


Syksyllä ja alkukeväästä voi kelien puolesta rakentaa siinä missä kesälläkin, kunhan vain kohteeseen pääsee paikalle. Talvella pakkaskeli on joissain töissä jopa parempi, kun kesän kuumuus ei häiritse. Seuraavassa listassa viisi esimerkki remonttia tai rakennuskohdetta, mitkä suorittaa sesongin ulkopuolella: 

  • Julkisivuremontti
  • Laajennusten tai lisärakennusten rakentaminen
  • Sisätilan remontit
  • Sauna ja pesutila remontti
  • Varastot, vajat, katokset ja muut piharakennukset

Kuten elämässä yleensäkin myös remonttien suhteen nopeat syövät hitaat. Kevään remontteja kannattaa kilpailuttaa jo talvella ja kesän aikasin keväällä. Jos siis haluat mökkisi remontin kesäksi valmiiksi ja tarvitset siihen apua, kannattaakin nyt jo alkaa etsiä urakoitsijaa.

Kotitalousvähennys mökkiremonteissa

Mökkiremonttien kohdallakin olet oikeutettu kotitaulousvähennykseen. Mökkiremonteissa kotitalousvähennyksen kelpoisuus on hieman hankalampi kuin oman vakituisen asunnon remontoinnin suhteen.

Vapaa-ajan asuntojen suhteen kotitalousvähennys koskee vain työnosuutta, eli materiaaliostoista et saa vähennystä. Kotitalousvähennys koskee myös pelkästää remontteja eli jos rakennat lisärakennuksen, tällöin et saa kotitalousvähennystä. 

Kuten lait yleensä, tämäkään säännös ei ole täysin yksiselitteinen, sillä uuden terassin rakentamisesta saat kuitenkin kotitalousvähennyksen. Asian varmistamiseksi kannattaakin vielä se vahvistaa verovirastosta ennen remontin aloittamista.

Mistä löydän tekijän mökin tai vapaa-ajan asunnon remonttiin?

Remonttilinkin kautta saat helposti useamman tarjouksen alueesi ammattilaisilta myös silloin, kun kaipaat apua remonttiin kotisi ulkopuolella. Oli kyseessä sitten omakotitalo tai taloyhtiö. 

Saat kauttamme useita tarjouksia helposti, nopeasti ja luotettavasti. Tarjouspyynnön jättäminen palvelussamme on täysin maksutonta eikä sido sinua mihinkään. Tarjouspyyntösi näkee vain hyväksyntämme saaneet urakoitsijat, joiden taustat ja rekisteritiedot olemme huolellisesti tarkistaneet.

Saatuja tarjouksia on helppo verrata, ja palvelumme auttaa remontin suunnittelussa ja toteutuksessa.

Jätä tarjouspyyntö painamalla tästä!