Takaisin listaukseen

Keittiöremontti omaan asuntoon

Olohuoneen lisäksi eniten yhdessäoloaikaa kotona vietetään keittiössä, joten on vain luonnollista että asukkaat haluavat panostaa omaan keittiöönsä. Jos keittiö kaipaa ehostusta, keittiöremontilla se onnistuu. Miten keittiöremontti etenee, ja mistä löydän parhaan tekijän oman kohteeni keittiöremonttiin?

 Keittiöremontti

Keittiöremontti alkaa suunnittelusta

Keittiön tulee olla sekä esteettisesti kaunis, että käytännöllisen toimiva. Riippuen omista tarpeista keittiössä kannattaa miettiä, paljonko säilytystilaa uuteen keittiöön tarvitaan ja millaisia keittiölaitteita hankitaan. Tarvitaanko enemmän työskentelytilaa leipomiseen, vai onko järkevämpää panostaa enemmän hyvään ja tilavaan uuniin ja lieteen?  

Kun ollaan päätetty keittiön toiminnallisuuksista, lyödään lukkoon keittiön muoto. Eli päätetään, sijaitseeko keittiö yhdellä, kahdella vai kolmella seinällä, ja tuleeko johonkin kohtaan kiinteä saareke. Yhden seinän eli niin sanottu I-keittiö on helpoin suunnitella, koska kaikki ovet mahtuvat aina avautumaan. Kahden seinän (L-keittiö), kolmen seinän tai kahden seinän ja yhden saarekkeen (U-keittiö) suunnittelussa tulee olla tarkkana mm. sen suhteen, että ovet avautuvat oikein eivätkä blokkaa liikaa toisiaan.

Sitten aletaankin mittaamaan haluttuja elementtejä oikeille paikoille omaan keittiöön. Mittojen kanssa kannattaa olla tarkkana, jättää pieni asennusvara ja ottaa ylös myös sähköpistokkeiden, valokatkaisijoiden ja vesipisteiden paikat. 

Keittiön pintamateriaalien ja kodinkoneiden valinta

Sitten valittavana onkin keittiön pintamateriaalit ja kodinkoneet. Valittavia ovat mm. lattia, kaapinovet, vetimet, runkovärit ja -materiaalit, sokkeli, työtasot, pesuallas, liesi, liesituuletin, hella, kylmälaitteet ja välitila. Päätettävää siis riittää ja valinnanvaraa löytyy varmasti jokaiseen makuun. 

Mittava investointi

Keittiöremontti on usein mittava investointi sekä ajallisesti että rahallisesti, joten sen suunnittelu ja suunniteltu toteutus kannattaa tehdä huolellisesti. Koska vanha keittiö tulee viedä uuden alta pois, ja kalusteiden asentaminen voi olla vaativaa ja pakottaa muuttamaan remontin ajaksi sijaisasuntoon, moni tilaa keittiöremontin ammattimaiselta toteuttajalta. Usein kalusteiden tarjoajan kautta on saatavissa myös asennuspalvelu, sekä suunnittelupalvelu. Näin kun kaiken saa ammattilaisten tekemänä, ei itse tarvitse ahertaa oman työpäivän päätteeksi oman keittiöremontin parissa.

Pyydä tarjous keittiöremonttiisi Remonttilinkin kautta.

Löydä sopivin tekijä oman asuntosi keittiöremonttiin Remonttilinkin kautta. Tarjouspyynnön jättäminen kautamme on maksutonta ja todella helppoa, eikä sido sinua mihinkään. Löydät varmasti parhaan tekijän omiin tarpeisiisi alueesi ammattilaisista Remonttilinkin kautta.

Klikkaa tästä ja kokeile jo tänään!