Takaisin listaukseen

Julkisivuremontti omakotitaloon tai taloyhtiöön

Julkisivun eli talon ulkoverhouksen tehtävänä on suojata rakennusta ulkopuolen olosuhteilta, etenkin sateilta ja muilta luonnonvoimilta. Julkisivulla on myös iso esteettinen tehtävä, sillä ulkoverhoilu on se, mikä talosta näkyy ensimmäisenä ja kauimmaiseksi. Voisi sanoa, että talon julkisivu on sen käyntikortti.

Koska julkisivu on rakennuksesta ensimmäisenä ottamassa luonnonvoimia vastaan, sekin vaatii huoltoa siinä missä esimerkiksi lämmitysjärjestelmäkin tai vesikatto.

punainen julkisivu

Julkisivuremontti voidaan toteuttaa lukuisilla erilaisilla tavoilla: ulkoverhoilua voidaan ehostaa vain maalaamalla se, tai se voidaan pinnoittaa täysin uusiksi tai siihen voidaan tehdä esimerkiksi uusi saumaus.

Julkisivuremontin yhteydessä voidaan toteuttaa myös muita urakoita omassa kohteessa. Näitä voivat olla esimerkiksi ikkunoiden uusiminen, parvekkeen päivitys tai mikäli talo on jo ikääntnyt, niin lämmöneristyksen kohentaminen. Useamman remontin tekeminen ulkoverhoilun kohentamisen yhteydessä on usein fiksua,, sillä moni remontti on kätevä tehdä samaan aikaan julkisivua ehostettaessa. 

Milloin julkisivu kannattaa remontoida?

Ulkoverhous kannattaa uusia mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Koska julkisivun tehtävänä on käyntikorttina toimimisen lisäksi suojata rakennusta esimerkiksi kosteudelta, on julkisivuremontti turvallisempi ja edullisempi toteuttaa ennen kuin kohteeseen tulee isompia vaurioita.

Julkisivuremontin tarpeen näkee onneksi helposti omin silmin. Jos maalipinta hilseilee, nykyinen pinnoitus repeilee tai seinät ovat suorastaan vinot tai kierot, on remontti ajankohtainen aihe. Myös jos talon eristys ulkoseinien osalta ei ole riittävä tai epäilet kosteusvaurion mahdollisuutta, kannattaa julkisivuremonttia harkita.

Myös jos haluat vaihtaa kodin ulkoverhousmateriaalia, esimerkiksi puupaneelista rapattuun pintaan, on julkisivuremontti perusteltu tapa nostaa kohteen arvoa.

Mitkä tekijät vaikuttavat julkisivuremontin hintaan?

Hintaan vaikuttaa moni asia. Ensimmäisenä ja isoimpana se, tehdäänkö kevyempi vai raskaampi julkisivuremontti. Pelkkä uusi maalaus on selvästi edullisempi kuin ulkoverhoilun uusi pinnoitus, jolloin vanha pintamateriaali usein puretaan ennen kuin uutta voidaan asentaa. Julkisivuremontin laajuus vaikuttaa hintaan myös silloin, jos aiemmin mainittuja muita remontteja yhdistetään ulkoverhoilun päivittämisen yhteyteen.

Saneerattavan kohteen vanha ja uusi julkisivumateriaali vaikuttavat remontin hintaan. Omakotitalot ovat monesti verhoiltu puupaneeleilla, ja käytetyn paneelin ominaisuudet (mm. paksuus ja profiili) ja paneeli itsessään vaikuttavat hintaan. Kerrostaloissa (toki myös omakotitalot) käytetään useimmiten rappauslevyjä, joista löytyy myös materiaalieroja mutta myös takuueroja. Myös mahdollisesti purettava ulkoverhousmateriaali vaikuttaa hintaan, etenkin jos purettavassa materiaalissa on asbestia.

MISTÄ LÖYDÄN PARHAITEN SOPIVIMMAN URAKOITSIJAN ITSELLENI?

Remonttilinkin kautta saat helposti useamman tarjouksen alueesi ammattilaisilta mm. taloyhtiön tai omakotitalon julkisivuremonttiin.

Saat kauttamme useita tarjouksia helposti, nopeasti ja luotettavasti. Tarjouspyynnön jättäminen palvelussamme on täysin maksutonta eikä sido sinua mihinkään. Tarjouspyyntösi näkee vain hyväksyntämme saaneet urakoitsijat, joiden taustat ja rekisteritiedot olemme huolellisesti tarkistaneet.

Saatuja tarjouksia on helppo verrata, ja palvelumme auttaa remontin suunnittelussa ja toteutuksessa.

Jätä tarjouspyyntö painamalla tästä!