Takaisin listaukseen

Ilma-vesilämpöpumpulla lämmityskulut pienemmiksi

Ilma-vesilämpöpumppu on vielä monelle täysin tuntematon lämmitysjärjestelmä. Vaikka ilma-vesilämpöpumput ovat monelle uusi asia, on niiden asennusten lukumäärä on lähtenyt parin viime vuoden aikana huimaan kasvuun.

tablet-2471184_1920

Syksyllä 2018 Helsingin seudun ympäristöpalveluiden  tehdyn tutkimuksen mukaan lämmitystavan vaihtamista harkitsevista jo 40% harkitsi ilma-vesilämpöpumppua uudeksi lämmitysmuodoksi.

Miksi valita ilma-vesilämpöpumppu?

Nykyiset ilma-vesilämpöpumput pienentävät lämmityslaskua jopa 50 % sähkö- ja öljylämmityksen rinnalle tai tilalle asennettuna. Jos kodin tai kiinteistön aikaisempi energialasku on ollut esimerkiksi n. 2000 euroa vuodessa, kustannukset ovat ilma-vesilämpöpumpun asennuksen jälkeen n. 1000 euroa. Toki luvut ovat suuntaa antavia.

Vesi-ilmalämpöpumppua voi käyttää joko päälämmönlähteenä tai ns. hybridijärjestelmänä esimerkiksi vanhoissa öljylämmitteisissä taloissa. Saneerauskohteissa vanhaa lämmitysjärjestelmää ei tarvitse purkaa, vaan se voidaan jättää kovimpina pakkasjaksoina tarvittavan energian tuottamiseen.Sen asennus on helppoa ja nopeaa, eikä vaadi porauksia, kuten maalämmön asentaminen.

Millainen ilma-vesilämpöpumppu kannattaa hankkia?

Nykypäivän pumppuja on tarjolla laaja valikoima ja kuten muissakin tuotteissa, on eroja niin tekniikassa kuin laadussakin. Ennen pumpun hankkimista on harkittava tarkkaan, millaiseen käyttöön se tulee ja millainen talo on energiankulutukseltaan. Lisäksi on selvitettävä millainen on lämmityksen tehontarve sekä mitkä ovat lämmönjaon meno- ja paluuveden maksimilämpötilat. Hankinnassa kannattaa turvautua LVI-asiantuntijoihin, jotta varmasti löydät juuri sinulle ja erityisesti kiinteistöllesi parhaan vaihtoehdon. Pumppuja voidaan hankkia niin omakotitaloihin tai taloyhtiöihin. 

Mitä huoltotoimia ilma-vesilämpöpumppu vaatii?

Kuten muutkin lämmitysjärjestelmät, myös ilma-vesilämpöpumppuja pitää aika ajoin huoltaa. Nykyinen laitesukupolvi on kuitenkin luotettava ja varsin vaivaton käyttää, kun hankinta ja asennus tehdään ammattilaisten avulla. Yleisimmät huoltotoimet liittyvät talveen. Automaattisesta sulatuksesta huolimatta kannattaa tarkkailla, ettei pumpun ulkoyksikön ulospuhallussäleikköön tai laitteen pohjaan pääse kertymään jäätä. Ulkoyksikkö on luonnollisesti sijoitettava siten, ettei se peity hankeen.

Mistä löydän tekijän lämmitysjärjestelmän muutokseen?

Remonttilinkin kautta saat helposti useamman tarjouksen alueesi ammattilaisilta myös silloin kun lämmitysjärjestelmäsi kaipaa päivitystä oli kyseessä sitten omakotitalo tai taloyhtiö. 

Saat kauttamme useita tarjouksia helposti, nopeasti ja luotettavasti. Tarjouspyynnön jättäminen palvelussamme on täysin maksutonta eikä sido sinua mihinkään. Tarjouspyyntösi näkee vain hyväksyntämme saaneet urakoitsijat, joiden taustat ja rekisteritiedot olemme huolellisesti tarkistaneet.

Saatuja tarjouksia on helppo verrata, ja palvelumme auttaa remontin suunnittelussa ja toteutuksessa.

Jätä tarjouspyyntö painamalla tästä!