Takaisin listaukseen

Ikkunaremontilla mukavuutta asumiseen

Ikkunaremontin voi tehdä monella tavalla. Tutuin tapa toteuttaa ikkunaremontti on saneeraus, jossa vanhat ikkunat karmeineen viedään pois ja laitetaan seinässä olevaan aukkoon uusi elementti tilalle.

Monissa tapauksissa vanhoihin pokiin voidaan kuitenkin asentaa uudet ikkunat, mikäli vanhat karmit ovat vielä kunnossa. Ulomman puitteen lasi jää tällöin ennalleen ja sisäpuitteeseen vaihdetaan eristyslasielementti vanhan ruudun tilalle. Ennen ikkunoissa on käytetty kahdenkertaista lasia. Nykyaikaisissa ikkunoissa on yleensä  kolmikerroksinen rakenne. Yleensä asennuslistat kuitenkin ovat niin leveitä, että listan leveyden puolittamalla paksumpi lasi mahtuu helposti vanhaan kehykseen.

Milloin ikkunaremontti on ajankohtainen? 

Yleisimmin ikkunaremontt tehdään vanhempiin taloihin. Omakotitaloissa niitä tehdään tällä hetkellä normaalisti 50 – 80-luvun omakotitaloihin, koska vanhojen ikkunoiden käyttöikä on n. 30 vuotta. Yleensä ikkuna remontti koetaan ajankohtaiseksi, kun vanhat ikkunat eivät ole enää täydessä toimintakunnossa ja aiheuttavat sisälle vedon tunnetta. Monesti tämän ikäisten ikkunoiden tiivisteet vuotavat, maalit hilseilevät ja ikkunat huurtuvat. 

Tämän päivän ikkunat ovat huomattavasti kehittyneempiä verrattuna 50 – 80-luvun. Niiden tiivisteet ja lämmön- sekä äänieristyskyky ovat erinomaiset. Käyttöikä yltää helposti jopa 50 vuoteen pienellä ylläpitävällä huollolla.

white-2563976_1920

Ikkunaremontin hinta? 

Ensimmäisenä hintaa arvioitaessa on pohdittava mitä tehdään. Hinta kokonaan uusien ikkunoiden sekä vanhojen kunnostuksen ja uudelleenlasituksen välillä on melkoinen. Perinteisen omakotitalon ikkunaremontin hinta nousee helposti yli kymppitonniin, kun taas vanhoihin karmeihin päivitettävät lasit voivat olla hinnaltaan merkittävästi huokeammat.

Lisäksi ikkunoiden määrä ja koko vaikuttaa hintaan. Poikkeustapaukset kuten tuuletusikkunat, pyöreät ikkunat ja erikoisuudet nostavat helposti hintaa. Ennen remontin aloittamista kannattaakin konsultoida ammattilaista. Tällöin kuulet minkälainen ratkaisu palvelee parhaiten sinua ja taloasi. Ikkunaremontin hintaan on myös hyvä suhteuttaa sen tuoma säästö lämmityskuluissa pidemmällä tähtäimellä. 

Ammattilainen apuun ja edullisimpaan aikaan

Ikkunoiden asentaminen vaatii taitoa ja sen kanssa ei kannata lähteä harjoittelemaan ja kehittämään remontointitaitojaan. Mikäli et omaa aiempaa kokemusta ikkunoiden asentamisesta, niin tilaa ikkunat aina asennettuina ammattilaisilta. Tätä aihetta ei voi korostaa liikaa, sillä vääränlaisesta asennuksesta voi koitua pitkäaikaiset sekä kalliit harmit.

Lopun huomiona vielä ilmainen vinkki ikkunaremonttia suunnitteleville. Talvella asennetut ikkunat ovat usein edullisimmat, koska ikkunavalmistajat pudottavat silloin hintojaan. Lisäksi kuiva pakkaskeli takaa loistavat olosuhteet ikkunoiden asentamiselle.

Mistä löydän tekijän ikkunaremonttiin?

Remonttilinkin kautta saat helposti useamman tarjouksen alueesi ammattilaisilta myös silloin, kun ikkunasi kaipaavat päivitystä oli kyseessä sitten omakotitalo tai taloyhtiö. 

Saat kauttamme useita tarjouksia helposti, nopeasti ja luotettavasti. Tarjouspyynnön jättäminen palvelussamme on täysin maksutonta eikä sido sinua mihinkään. Tarjouspyyntösi näkee vain hyväksyntämme saaneet urakoitsijat, joiden taustat ja rekisteritiedot olemme huolellisesti tarkistaneet.

Saatuja tarjouksia on helppo verrata, ja palvelumme auttaa remontin suunnittelussa ja toteutuksessa.

Jätä tarjouspyyntö painamalla tästä!