Takaisin listaukseen

Asbestipurku vaatii aina ammattilaisen

Onko remontti tulossa ja purku-urakka edessä? Löytyikö asbestikartoituksessa kerätyistä näytteistä asbestia, ja nyt edessä olisi asbestipurku?

Mikäli asbestikartoituksen jälkeen asbestia on löytynyt, täytyy suoritettaa asbestipurkutyö ennen varsinaista remonttia. Asbestipurkutyö luonnollisesti pidentää remontin kokonaiskestoa ja aiheuttaa lisäkustannuksia.

Asbestilakia ei ole säädetty hankaloittamaan ihmisten elämää aiheettomasti, sillä asbestiin liittyvät terveysuhat ovat todellisia ja vakavia. Asbestiin onkin suhtauduttava aina tarvittavilla varotoimenpiteillä. Käytännössä tämä vaatiikin aina ammattilaisen, asbestiin erikoistuneen purkajan. 

Miksi asbesti vaatii asbestipurun?

Asbesti on on vaarallista ihmiselle, koska purkuvaiheessa rakenteista irtoaa ilmaan asbestikuituja, mitkä keuhkoihin tai muualle kehoon joutuessaan voivat aiheuttaa vakavia terveysuhkia. Vakavimpina näistä uhkista on syöpä. 

Asbestikuidut ovat myös siitä hankalia, että yleensä terveysongelmat ilmenevät vasta vuosien saatossa. Niiden havaitseminen aistinvaraisesti on myös vaikeaa, jolloin altistumista ei tahdo huomata. Rakenteista irrotessaan kuidut myös jäävät leijumaan pitkäksi aikaa.

Asbestipurkuvaatimuksessa ei ole kyse pelkästään purkutyön tekijöiden terveyden suojelemisesta vaan myös sen varmistamisesta, että asbestin varomaton käsittely ei vaaranna muita tilassa tai sen lähiympäristössä liikkuvia ihmisiä, kuten naapureita.

work-66843_1280

Asbestipurku vaatii aina ammattilaisen

Vuodesta 2016 alkaen asbestikartoitus on ollu pakollinen aina ennen asbestipurkua. Asbestipurkuja saavat tehdä ja johtaa ainoastaan siihen koulutukseltaan pätevät ammattilaiset, joilla on työsuojeluviranomaisen myöntämä asbestipurkutyölupa.

Luvan saaminen vaatii mm. asbestin purkamiseen vaadittavia työvälineitä sekä niiden puhdistamiseen soveltuvia huoltotiloja. Aina ennen urakan tilaamista, on varmistettava urakoitsijan kuuluvan asbesti rekisteriin.

Asbestipurussa tilat eristetään toisistaan

Asbesti purkutyössä on tarkoitus minimoida pölyn muodostuminen ja estää sen leviäminen hengitysilmaan. Kun oikeita toimintamalleja noudateen päästää asbestista eroon turvallisesti.

Yleisin purkutavoista on osastointimenetelmä, missä alue eristetään ja pidetään suljettuna muilta kun purkajilta. Usein varsinkin pienemmissä kohteissa purkutyön aikana asuminen ei ole mahdollista.

Asbestipurun päätyttyä urakoitsija vielä varmistaa, että asbestipöly on poissa ilmasta. Alueen eristys voidaankin purkaa vasta kun asbestin määrä on alle turvallisen raja-arvon.

Mistä löydän asbestipurkajan remonttiini?

Remonttilinkin kautta saat helposti useamman tarjouksen alueesi ammattilaisilta myös silloin, kun kaipaat apua asbestipurussa. Oli kyseessä sitten omakotitalo tai taloyhtiö. 

Saat kauttamme useita tarjouksia helposti, nopeasti ja luotettavasti. Tarjouspyynnön jättäminen palvelussamme on täysin maksutonta eikä sido sinua mihinkään. Tarjouspyyntösi näkee vain hyväksyntämme saaneet urakoitsijat, joiden taustat ja rekisteritiedot olemme huolellisesti tarkistaneet.

Saatuja tarjouksia on helppo verrata, ja palvelumme auttaa remontin suunnittelussa ja toteutuksessa.

Jätä tarjouspyyntö painamalla tästä!